Når det VIRKELIG bliver en del af noget større...

TORSDAG

15:45 - 16:30

Bane 12 - Superforeningen

Harlekinsalen (1. sal)

Pia Katballe Sørensen – Formand DBU Jyllands Samfundsudvalg, Edin Hajder – Formand arbejdsmarkedsudvalget Mariagerfjord Kommune, Jacob Ebsen Madsen – Specialkonsulent DBU Jylland,

Beskrivelse:

Fodbold kan gøre en forskel. Når vi i DBU taler om at være ’En Del af Noget Større’, handler det også om at bidrage til samfundet. Fodbold er mere end blot et spil med en bold, og fællesskabet rækker langt ud over kridtstregerne. Den samler folk uanset baggrund, bevæger og skaber bevægelse. Ikke mindst gennem de mere end 125.000 frivillige, der med deres engagement, gør en enorm forskel for deres lokalsamfund.

 

’En Del af Noget Større’ underbygger fortællingen om, at den enkeltes udbytte af fodboldspillet er større end blot spillet selv. Fodbold kan og bliver brugt til større samfundsmæssige udfordringer såsom sundhed, integration, arbejdsløshed, socialt samvær og inklusion. DBU Jylland har som eneste specialorganisation et Samfundsudvalg, hvis formål er at arbejde på tværs af alder og tilhørsforhold med fokus på samfundsrelaterede udfordringer – hvor DBU Jylland proaktiv tager stilling til udfordringer og indsatser med et overordnet blik på de samfundsrelaterede udfordringer, og agere nyskabende i forhold til projekter med eksterne samarbejdspartnere

 

Med afsættet i en ny kommunestrategi for 2018-2021 ønsker DBU at spille en endnu større rolle i samfundet, og påtage os et ansvar, hvor fodbolden kan bruges som velfærdsløfter og gøre en forskel for den enkelte person, lokalsamfundet og Danmark generelt. Det kan bl.a. være med sundhedsprojekter som FC Prostata, Fodbold For Hjertet, Fodbold for Demente og 11 For Health.

 

Mariagerfjord Kommune og DBU underskrev i 2019 en DBU Velfærdsalliance, hvor formålet er at bruge fodbolden som velfærdsløfter ind i kommunale kerneydelser. Forinden da havde Mariagerfjord Kommune spillet en helt central rolle i beskæftigelsesprojektet ’Mod alle odds’, hvor Superligaklubben Hobro IK blev brugt som udgangspunkt i at hjælpe langtidsledige unge ud i arbejde eller uddannelse.

 

Moderator: Søren Ørgaard - Teamleder og Idrætskonsulent i Sundheds- og Kulturforvaltningen, Aalborg Kommune

FØLG os og bliv opdateret

 OP